Wie is de eindredacteur?

Zij is een afgestudeerde journalist met een onuitputtelijke interesse voor ‘de ander’. Het allerliefst schrijft zij, schrijf ik dus, over mensen, jong en oud, bekend of onbekend en dan over thema's als wat hen bezighoudt, hoe ze het leven ervaren, waar ze over nadenken, wat ze daarbij voelen. Het label dat aan dit soort schrijfsels hangt, is human interest. Ik ben ook een perfectionist. Dat is niet altijd even gemakkelijk; het gaat namelijk hand in hand met faalangst. Het maakt echter ook dat ik een kritische eindredacteur ben.

Ervaringen delen, moet dat nou?

Ik ben niet bang om me kwetsbaar op te stellen en op mijn blog schrijf ik dan ook over gebeurtenissen, gedachten en gevoelens die me bezighouden. Die kunnen te maken hebben met wat ik op straat zag in mijn vorige woonplaats Barcelona, wat ik meemaak als alleenstaande moeder van een peuter, hoe ik me voel als meisje of vrouw, hoe het is om na tien jaar terug te keren naar Nederland, wat me bezighoudt met betrekking tot mijn werk. Kortom: ik schrijf, hoewel in stukjes, mijn eigen verhaal. Mijn vader, opgegroeid met een andere tijdgeest, vraagt wel eens: ‘Moet dat nou, alles maar delen met iedereen?’ Hij stelt daarmee een goede vraag. Voor mij gaat het niveau waarop ervaringen vandaag de dag gedeeld worden ook wel eens te ver. Maar het andere uiterste, je ervaringen en je gevoelsleven voor je houden, letterlijk binnen in je houden, is denk ik heel eenzaam. En jammer; want veel is het waard gedeeld te worden. De ontwikkelingen op het gebied van sociale media zijn het bewijs van de behoefte die er heerst aan ‘het delen van’.

Autobiografisch boek

In 2006 publiceerde uitgeverij Wereldbibliotheek een belangrijk deel van mijn levensverhaal. Het heet Leven met Sarah.

Duizendpoot

Mocht u graag weten voor welke media ik sinds 1999 werk en gewerkt heb, dan kunt u een kijkje nemen op mijn profiel bij LinkedIn. Het geeft geen compleet beeld van mijn ellenlange cv. Ik ben een duizendpoot en heb in het verleden allerlei verschillend werk gedaan dat niets met schrijven of redactie te maken had. Om maar iets te noemen: ik ben ooit actief geweest als goedbetaalde lokalisatiespecialist, onderbetaalde spinninginstructeur, hostelreceptionist en commercieel-administratief manusje-van-alles op een internationaal kantoor. Niet tegelijkertijd uiteraard. Wel dichter bij huis: ik heb – onder een pseudoniem – wel eens kasteelromans geschreven (die ook gepubliceerd zijn)...

Referenties - opdrachtgevers aan het woord

OVER MIJN WERK EN ONZE SAMENWERKING: ZIJ IS EEN VAKVROUW MET KENNIS VAN ZAKEN

Benieuwd? Klik!

P1010810